Contact

Teampact
info@teampact.be

Lieve Jansen
Schermershoek 16
1730 Mollem (Asse)

lieve@teampact.be

Marie-Noëlle Jadin
62, Rue de l’Application
1160 Bruxelles

mn@teampact.be

hero (section)

Ik zoek een opleiding

Ga terug naar overzicht

Ik zoek een opleiding

Verbeter je vaardigheden, verbreed je kennis

Onze opleidingen op maat geven managers en leidinggevenden de kans om hun competenties te verbeteren, zichzelf te verdiepen in change management en inzichten te vergaren rond teamontwikkeling.

Enerzijds kan je jouw leiderschapsvaardigheden verstevigen in een opleiding, anderzijds kan je via een interviesietraject op een praktische manier je kennis verbreden. Dit door cases te bespreken en best practices en tips met andere deelnemers te delen.

Opleiding

Versterk je management- en leiderschapsvaardigheden

Change managementtechnieken aanscherpen en leren hoe je een écht team vormt staan op je to-dolijst? Teampact brengt jouw competenties naar een hoger niveau.

Start2lead, de manager-coach aanpak, impactvol leidinggeven en dito begeleiden van veranderingen, de emotionele intelligentie van een team onderzoeken, … Het is slechts een greep uit de mogelijke onderwerpen die we benaderen.

Op maat van een organisatie of in een open aanbod organiseert Teampact een opleiding rond de uitgekozen thema’s. Een waaier aan methodologieën passeert de revue: van theorie, ervaringsuitwisseling, voorbeelden uit de praktijk, tot feedback, praktische tips en de kans om aangeleerde vaardigheden te oefenen.

Anders gezegd: een mix van methodieken leert je vakkundig leidinggeven.

Intervisie

Kennis delen en leren van elkaar

Best practices zijn volgens jou een onuitputtelijke bron van nieuwe kennis? Stilstaan bij je professionele activiteiten en de ruimere context aanschouwen lijkt je nuttig? Je wilt jouw samenwerkingscompetenties ontwikkelen in een groep waar je actief deel van uitmaakt en een open feedbackcultuur heerst?

Tijdens een intervisie sluit je aan bij een groep van maximum acht professionelen die jouw beroep en noden delen. Samen spreken we de frequentie van de intervisiemomenten en de duur van dit engagement af.

Iedere bijeenkomst behandelt minstens één case, vraag of situatie die de deelnemers zelf inbrengen. Je zoekt actief mee naar oplossingen, waar nodig introduceert de coach een concept of een theorie. Een sessie eindigt telkens met een actieplan dat cursisten uitdaagt om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Dankzij dit iteratief proces van intervisiemomenten maak je kennis met ongekende invalshoeken, aanpakken en ideeën.

Hoe we dit concreet doen?

Ontdek onze aanpak

Vind je niet wat je zoekt?

Bekijk ons aanbod